brak podświetlania na zielono

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mathieu
    Classic
    • 2011
    • 1

dzis auto zostawilem u innego mechanika i najprawdopodobniej poszedl jakis silniczek przy wspomaganiu
  • daniello1a1
    Classic
    • 2010
    • 4

Wszystko co było podświetlone na zielono zgasło nie wiem dlaczego Sprawdziłem bezpieczniki wszystkie są dobre Zegary w liczniku działają ale w nocy ciemność

Komentarz

• kali
      Rider
      • 2009
      • 259
      • Superb III (3V3)

moze masz wlaczone automatyczne zapalanie swiatel ,bo jesli tak to deska zapala sie dopiero po przekreceniu wlacznika swiatel w pozycje swiatla mijania ,w pozycji zero jest ciemnosc na zegarach i wszystkich przelacznikach
      Była O2 1.9 TDI BXE AMBIENTE
      Jest O3 1,4 TSI CHPA Elegance WHITE CANDY/ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
      Jest RAPID SPACEBACK RED CORRIDA 1.6 TDI
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...447483#1447483

Komentarz

• daniello1a1
        Classic
        • 2010
        • 4

nic nie jest podświetlone podczas jazdy samochodem Lampa w kabinie działa światła postojowe,mijania,drogowe działają Radio działa w nocy ciemność nie widać z jaką prędkością jadę

Komentarz

• firmek
          Rider
          • 2008
          • 477

Zamieszczone przez daniello1a1
          Wszystko co było podświetlone na zielono zgasło nie wiem dlaczego Sprawdziłem bezpieczniki wszystkie są dobre Zegary w liczniku działają ale w nocy ciemność
          Moze to nadal jednak bezpiecznik. Mialem kiedys problem ze nie dzialalo mi wyswietalnie cyferek na zegarach. Bezpiecznik niby byl ok, tzn nie przepalony ale okazal sie zasniedzialy. Po przeskrobaniu nozek bezpiecznika srubokretem zaczelo dzialac. Warto najpierw sprawdzic ktory/ktore bezpieczniki sa odpowiedzialne za podswietlenie. Inny pomysl jaki mi przychodzi do glowy to moze cos w wlaczniku swiatel.

Komentarz

• daniello1a1
            Classic
            • 2010
            • 4

Rozebrałem włącznik świateł i przełączniki obok te co ściemniają oświetlenie okazuje się ze dochodzi napięcie do tego ściemniacza a wychodzi od 0,8v do 1,9v przez pokręcenie kółkiem
            to chyba za mało
            Bezpiecznik oświetlenia schowka to jest ten sam co podświetla wszystko na zielono

Komentarz

• kosmo111
              Classic
              • 2008
              • 38

sprawdź czy nie masz gdzieś zwarcia przy zapalniczce. ja jeździłem bez oświetlenia chyba 2 miesiące. przyczyna zwarcie w gnieździe zapalniczki

Komentarz

• daniello1a1
                Classic
                • 2010
                • 4

Problem rozwiązany poruszałem zapalniczką zielone zaświeciło nastała jasność muszę ją jeszcze dokładnie sprawdzić co tam się dzieje

Komentarz

• kosmo111
                  Classic
                  • 2008
                  • 38

ciesze się że mogłem pomóc.polecam rozebranie całego kanału środkowego i dokładne zaizolowanie kabli koło linek od ręcznego.

Komentarz

Pracuję...